måndag 2 december 2013

Saffran

Saffran är min näst bästa favoritkrydda (tätt efter ingefära). Det finns så otroligt mycket gott man kan baka med saffran, och det blir ju såå gott. Sen gör det ju ingenting att man blir att tänka på julen när man känner smaken. Helt underbart gott. Här kommer några tips på vad ni kan baka till andra advent. 

   


En otroligt god saffransfudge. MYCKET söt, men ack så god. Vill ni ha receptet på det, gå in på bloggen Bakverk och fikastunder så hittar ni det där. 


Saffrans skorpor med vit choklad. Jag brukar göra saffransskorpor med mandel, men i år ville jag prova något annat. Vit choklad gifter sig väldigt bra med saffran och det gjorde det även i den här skorpan. 



Leilas saffransträd. Ska ni baka något med saffrans denna jul så rekommenderar jag garanterat den här. Såå otroligt gott. Saffransbröd, mandelmassa och mörk choklad. Behöver jag säga mer!


Saffransskorpor med vit choklad
100 g smör
2 paket saffran
1 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
100 g vit choklad

Smält smöret tillsammans med saffranet
Rör i ägg och socker
Blanda i mjölet och bakpulvret och arbeta till en deg
Hacka chokladen och blanda i det i degen
Rulla till två längder 
Grädda på 175 grader i ca 15 min
Skär till skorpor och lägg tillbaka på plåten
Sänk ugnen till 150 grader och torka skorporna i 15 min
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen till ugnen kallnat



1 kommentar:

  1. Så gott! Håller med om att saffran är en av de bästa kryddorna :-) //Ester ♥ ett kreativt liv

    SvaraRadera