Det är ju så gott med fudge!! Kan man få nog va det? Just nu köper jag INGE godis, utan till lördagarna bakar jag något smarrigt istället. Mycket godare :). Det här smarriga receptet hittade jag på sockerrus.se (min största inspirationskälla). Salty Nutella & Dulce de leche fudge. Jag vet inte hur mycket julgodis vi kommer att ha hemma under jul. Det finns ju massor av recept att testa, hur ska jag kunna välja!?! Tur att det kommer gäster hit på julafton, så jag kan bjuda på en del.
Salty Nutella & Dulce de leche fudge
4 dl Karameliserad mjölk (Dulce de leche) (en burk är 3 dl, så jag använde en burk och tog lite mindre av alla andra ingredienser)
2 tsk vaniljsocker
200g choklad
400g Nutella
40g smör
1/2 – 1 tsk flingsalt
2 tsk vaniljsocker
200g choklad
400g Nutella
40g smör
1/2 – 1 tsk flingsalt
Klä en ca 20x20cm bakform med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienserna utom saltet i ett vattenbad.
Rör om tills chokladen har smält.
Häll smeten i bakformen och strö över lite salt.
Ställ i kylen tills den stelnat (minst 2 timmar).
Skär den i rutor med en torr och varm kniv.
Blir det något över eller ifall du inte ska servera den samma dag så kan du förvara fudgen i kylen i en lufttät burk.
Blanda alla ingredienserna utom saltet i ett vattenbad.
Rör om tills chokladen har smält.
Häll smeten i bakformen och strö över lite salt.
Ställ i kylen tills den stelnat (minst 2 timmar).
Skär den i rutor med en torr och varm kniv.
Blir det något över eller ifall du inte ska servera den samma dag så kan du förvara fudgen i kylen i en lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar