Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 18 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 4 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 4 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg
I mjölglaset blandar du ännu ner bakpulver:
1 tsk till 2-3 ägg
1,5 tsk till 4-5 ägg
2 tsk till 6 ägg.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt vitt och pösigt. Vänd sedan ner mjölblandningen försikigt. Häll i smord form och grädda på nedersta falsen i:
20 minuter för 2 ägg,
25-30 minuter för 3-4 ägg
35-40 minuter för 5-6 ägg.
Känn på botten när du tror att den är färdig, stickan skall vara torr när botten är färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar