Tårtan
Chokladbotten
Fluff av juleskum
Pepparkaksmousse
Spacklad med grädde
Överdrag av marsipan
Dekoration av marsipan
Recept
Fluff av juleskum
Smält 70g juleskum (klipp dem gärna i små bitar, då går det fortare) i 3dl grädde.
Låt stå i kylen över natten.
Vispa till fluff!
Pepparkaksmousse
1,5 dl finmalda pepparkakor
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 gelatinblad
2 äggvitor
2 msk socker
1,5 dl finmalda pepparkakor
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 gelatinblad
2 äggvitor
2 msk socker
Blötlägg gelatinet
Vispa äggvitor och socker hårt.
Vispa grädde och creme fraiche hårt.
Blanda i pepparkakorna i grädden.
Smält gelatinet och blanda ner en klick grädde så det svalnar lite.
Blanda ihop gelatinet med resten av grädden.
Vänd ner äggvitorna.
Låt stå kallt.
Vispa äggvitor och socker hårt.
Vispa grädde och creme fraiche hårt.
Blanda i pepparkakorna i grädden.
Smält gelatinet och blanda ner en klick grädde så det svalnar lite.
Blanda ihop gelatinet med resten av grädden.
Vänd ner äggvitorna.
Låt stå kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar