lördag 1 december 2012

världens godaste jultårta

Nu måste jag dela med mig av en lyckad smakkombination. Ska ni göra en tårta den här julen, så är det här tårtan ni ska göra! Verkligen supergod. Chokladbottnen gifte sig perfekt med mousset och fluffet. Det kommer definitivt bli minst en till sådan här tårta innan julen är över!

Tårtan
Chokladbotten
Fluff av juleskum
Pepparkaksmousse
Spacklad med grädde
Överdrag av marsipan
Dekoration av marsipan

Recept

Fluff av juleskum
Smält 70g juleskum (klipp dem gärna i små bitar, då går det fortare) i 3dl grädde.
Låt stå i kylen över natten.
Vispa till fluff!

Pepparkaksmousse
1,5 dl finmalda pepparkakor
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 gelatinblad
2 äggvitor
2 msk socker

Blötlägg gelatinet
Vispa äggvitor och socker hårt.
Vispa grädde och creme fraiche hårt.
Blanda i pepparkakorna i grädden.
Smält gelatinet och blanda ner en klick grädde så det svalnar lite.
Blanda ihop gelatinet med resten av grädden.
Vänd ner äggvitorna.
Låt stå kallt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar